Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،دو عنوان از مواردی که در دوره بن سلمان در عربستان با تغییرات مواجه شده مسایل دینی و فرهنگی است؛ موضوعاتی که مستقیما باور‌های مذهبی عربستانی‌ها را هدف گرفته و در عین موافقت‌های برخی، مخالفت‌های فراوانی را نیز به همراه داشته است.

برخی کارشناسان مسائل منطقه اقدامات و تغییرات بوجود آمده در مسائل فرهنگ و دینی در عربستان را علیه اسلام و برخی دیگر علیه فرقه وهابیت می‌دانند؛ فرقه‌ای که پایه گذار آن «ابن تیمیه» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چند دهه گذشته که تفکرات فرقه وهابیت در عربستان حاکم بوده و مقامات این کشور آن را در کشور‌های منطقه و برخی کشور‌های جهان نشر داده اند، به غیر از اقدامات تروریستی و کشتار مسلمانان، دستاوردی برای آن‌ها نداشته است.

پایه تمامی گروه‌های تروریستی که در چند سال گذشته در کشور‌های منطقه همچون افغانستان، پاکستان، عراق، یمن، سوریه و دیگر نقاط جهان ظهور و بروز کرده اند، همگی بر اساس تفکرات وهابیت سعودی و کمک‌های مالی و سیاسی رژیم عربستان بوده است. گروه‌هایی که خسارت‌های بیشماری به مسلمانان و کشور‌های اسلامی وارد کرده اند.

در چند سال اخیر که بن سلمان وارد عرصه سیاست عربستان شده، تغییرات محسوسی در مسائل اجتماعی و دینی این کشور مشاهده شده که برخی این اقدامات را در مخالفت با اسلام و برخی دیگر در مخالفت با فرقه وهابیت می‌دانند.

آخرین اقدامی که دولت سعودی در مساله دینی و فرهنگی ابلاغ کرده (حدود ۲۰ روز پیش) در زمینه محدود کردن صدای پخش اذان و اقامه به یک سوم درجه قبل، از بلندگو‌های مساجداست.

قبل از محدود کردن بلندگو‌ها برای پخش اذان و اقامه نماز، بن سلمان در سال‌های اخیر تصمیمات متعددی از جمله لغو ممنوعیت رانندگی زنان، بازگشایی سینماها، برگزاری کنسرت‌ها و لغو ممنوعیت مختلط بودن زن و مرد را در اماکن عمومی اجرایی کرده بود.

چندی پیش مجلس شورای عربستان نیز درخواست دولت این کشور برای ملزم نبودن فروشگاه‌های تجاری و رستوران‌ها به تعطیلی فعالیتشان در وقت نماز به جز نماز جمعه را تصویب کرد.

عربستان از دهه‌های گذشته صاحبان فروشگاه‌ها و تأسیسات تجاری را به توقف فعالیت‌هایشان در وقت نماز ملزم می‌کرد.

عربستان در ماه‌های اخیر همچنین شاهد محدود شدن نقش نهاد «هیئت امر به معروف و نهی از منکر» خود است، نهادی که حکم پلیس دینی را در این کشور دارد. بنابر اعلام رسانه‌های منطقه هم اکنون فعالیت عناصر این هیئت در عربستان محدود شده و حتی به صفر رسیده است و همین مساله موجب شده تا زنان بدون پوشش سر از خانه خارج شوند، اقدامی که تا پیش از این در این کشور سابقه نداشته است.

شرایط فرهنگی و دینی عربستان در سال‌های اخیر بسیار تغییر کرده تا حدی که شبکه «ام بی سی» این کشور ۲۲ خرداد ماه در اقدامی که نشان‌دهنده پافشاری محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور به تقویت طرح‌های فساد و انحطاط در کشور حرمین شریفین است و بدون در نظر گرفتن آموزه‌ها و احکام شریعت اسلام، فروش و مصرف مشروبات الکلی را تبلیغ کرد.

این شبکه سعودی برای اولین بار با پخش گزارشی درباره «فواید شراب و مصرف مشروبات الکلی» وارداتی به این کشور و هشدار درباره مشروبات الکلی تقلبی که حتی در مواردی موجب مرگ و میر نیز شده‌اند، بینندگان خود را غافلگیر کرد.

شبکه «ام بی سی»در گزارش خود به شرح انواع مشروبات الکلی پرداخته و در راستای تبلیغ مصرف این نوع از مشروبات عنوان کرد که مصرف آن برای سلامتی مفید هستند!

نکته جالب‌تر این که در این گزارش همچنین از عربستانی‌ها خواسته شد تا در تشخیص نوشیدنی‌های الکلی اصلی از تقلبی دقت کنند.

«ترکی الشلهوب» نویسنده مخالف سعودی اقدامات بن سلمان در عربستان را اقدامی آشکار و جنگ علیه اسلام می‌داند.

وی معتقد است که «ولیعهد عربستان از هر تحرکی که مسلمانان جهان را هدف قرار می‌دهد، حمایت می‌کند و او به بردگان خود دستور می‌دهد تا به قرآن و سنت‌های پیامبر اسلام (ص) توهین کنند».

الشلهوب تاکید می‌کند که «نقش ما در این میان افشا و رسوا کردن این جنگ و آگاه کردن مسلمانان از خطر این دشمن (بن سلمان) است!

در همین راستا، خبرگزاری فرانسه روز گذشته در گزارشی به موضوع افراط گرایی در عربستان پرداخته و اعلام کرد که این کشور در حال رهایی از تصویر افراط گرایی دینی است.

در این گزارش آمده است، «تصمیم اخیر در عربستان درباره محدود کردن بلندگو‌های بیرونی مساجد در پخش اذان و اقامه نماز، جنجالی را در پادشاهی محافظه کار برانگیخته است؛ این در حالی است که همیشه اذان و خطبه‌های دینی مساجد عربستان با بلندگو و با صدای بلند پخش می‌شد».

«روشن است که تصمیم جدید در چارچوب تغییراتی است که «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان ایجاد کرده است و هدف از آن مدرنیته کردن پادشاهی محافظه کار است که مدت‌هاست نامش با افراط گرایی دینی گره خورده است!»

خبرگزاری فرانسه می‌افزاید، این تصمیم خشم بسیاری را در عربستان برانگیخت و آن‌ها از این مساله ابراز تعجب کردند که چطور می‌توان در کشور حرمین شریفین از صدای خطبا، قاریان و نمازگزاران شکایت کرد در حالی که صدای موسیقی و مهمانی‌ها بلند است. آن‌ها درخواست کردند موسیقی بلند در رستوران‌ها که قبلا ممنوع بود و اکنون یک امر عادی شده است، دوباره ممنوع شود.

پیگیران این مساله با بیان اینکه اصلاحاتی که در دوره «پسانفت» انجام می‌شود، امروز اولویت دارند، بعید دانستند که مقامات سعودی از این تصمیمات خود منصرف شوند.

«عزیز الغشیان»، از اعضای آکادمیک دانشگاه «اسیکس» انگلیس با بیان این که عربستان در حال بازسازی ارکان خود است، معتقد است، «عربستان از نظر اقتصادی در حال تبدیل شدن به کشوری است که تلاش می‌کند برای سرمایه گذاران یا گردشگران جذاب‌تر به نظر برسد یا حداقل برایشان خیلی کشور ترسناکی نباشد».

«کریستین دیوان» از انستیتوی کشور‌های عرب خلیج فارس در واشنگتن نیز معتقد است، «اغراق نیست اگر بگوییم عربستان سعودی وارد دوران پس از وهابیت شده است، اگرچه خطوط دقیق مذهبی این کشور هنوز دائماً در حال تغییر است».

وی می‌افزاید، دین دیگر بر اقتصاد، زندگی اجتماعی و سیاست خارجی حق وتو ندارد و به موازات این امر به نظر می‌رسد نوعی محو شدن در مواضع پادشاهی سعودی در مورد مسائل مسلمانان در سراسر جهان وجود دارد.

برخی از ناظران منطقه معتقدند که فعالیت‌ها و سیاست‌های چند ساله بن سلمان در عربستان در چارچوب حذف هویت عربی - اسلامی از ملت عربستان با بهانه‌های مختلف بوده است و وی در عین تبعیت کامل از فرقه وهابیت در حال فتنه انگیزی نه تنها در داخل عربستان برای رسیدن به تاج و تخت پادشاهی است، بلکه در منطقه نیز با حمایت همه جانبه از گروه‌های تروریستی همفکر وهابیت به دنبال هژمونی منطقه‌ای است، غافل از این که این مسایل بر قدرت آل سعود نه تنها نخواهد افزود، بلکه در آینده نزدیک دامان رژیم سعودی را نیز خواهد گرفت.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پادشاه سعودی ولیعهد عربستان مشروبات الکلی فرقه وهابیت بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۹۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟

با توجه به کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در مسیر تشکیل دولت مستقل فلسطین، بسیار بعید است که بتوان از توافق عادی سازی قریب الوقوع میان ریاض و تل آویو سخن گفت. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های غربی همزمان با نشست داووس صحرا در ریاض و حضور آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در این نشست گزارش دادند که عربستان  آماده عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی می باشد. این فضاسازی رسانه‌ای که با آغاز دور جدید گفتگوها برای توقف جنگ غزه در قاهره همزمان بود، این انگاره را مطرح نمود که در صورتی که بنیامین نتانیاهو از ایده حمله به رفح دست بکشد و توافق تبادل اسرا را منعقد نماید، می‌تواند در ازای آن روابط رسمی با عربستان را برقرار نماید.

 از ابتدای تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی در نوامبر 2022، عادی سازی روابط با ریاض با الگو برداری از مدل روابط با امارات و بحرین به عنوان مهمترین دستور کار سیاست خارجی این رژیم روی میز قرار داشت. آمریکا برای متقاعد کردن نتانیاهو به منظور دست کشیدن از عملیات گسترده در رفح، تلاش کرد تا "دوراهی رفح یا ریاض" را در فضای رسانه‌ای منطقه‌ای و بین المللی شکل دهد.

دولت بایدن که از افزایش اعتراضات دانشجویی که از بدنه اجتماعی حزب دموکرات هستند، نگران است، تلاش دارد تا در سال منتهی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سریع تر به جنگ غزه پایان دهد. از این رو می خواهد از جیب عربستان سعودی دستاوردی سیاسی برای نتانیاهو جفت و جور نماید تا وی به توافق تبادل اسرای پیشنهادی در قاهره و توقف جنگ تن بدهد.

اما واقعیت این است که با بررسی موضع گیری مقامات سعودی در نشست داووس صحرا، نشانه‌ای از تغییر جدی در موضع آنها در خصوص پرونده روابط ریاض با رژیم صهیونیستی قابل مشاهده نبود. مقامات عربستانی همچنان با تاکید بر سیاست سنتی شان مبتنی بر پافشاری بر روی گزینه تشکیل دولت مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 به پایتختی قدس شرقی که در سال 2001 در نشست بیروت تحت عنوان «ابتکار عربی» ارائه شده بود، نشان دادند که خبری از توافق قریب الوقوع در روابط با تل آویو نیست.

به نظر می‌رسد هیاهوی رسانه‌ای آمریکایی‌ها درباره توافق قریب الوقوع بیشتر برای جلب نظر نتانیاهو بود که البته موفق هم نبوده و دولت تندروی اسرائیل علاقه‌ای به توقف جنگ و کشتار در غزه ندارد.

در چنین شرایطی با توجه به آنکه افق روشنی برای تشکیل دولت فلسطین در چهارچوب راهکار دو دولتی مدنظر سعودی قابل دسترس نیست، بعید است که بتوان از توافق عادی سازی قریب الوقوع ریاض و تل آویو سخن گفت. مگر اینکه آمریکا موفق شود عربستان را متقاعد نماید که پیشنهاد ارائه شده برای انعقاد قرارداد راهبردی و امنیتی آنقدر با ارزش است که در ازای آن سیاست سنتی ریاض در قبال فلسطین را متحول نماید. در چنین شرایطی بر کسی پوشیده نیست که اعتبار سیاسی عربستان نزد افکار عمومی جهان عرب و کشورهای اسلامی خدشه دار خواهد شد به ویژه آنکه در نظر داشته باشیم که سعودی‌ها در مقایسه با امارات و بحرین جایگاه بالاتری در میان افکار عمومی عربی برای خودشان تعریف کرده‌اند.

هشدار عربستان به اسرائیل درباره حمله به رفحدرخواست عربستان بر ایجاد گذرگاه امن برای کمک به غزه

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است